Az előző bejegyzésben bemutatott vállalati társadalmi felelősségvállalási projekt bázisát mutatja be az alábbi rövid írás.
Cserecsapatunk – a Budapesten járt portugál önkéntesek és Tania kíséretében – ellátogatott Campo Maior városába, ahol fantasztikus élményekben volt részünk. Itt vált valóra Rui Nabeiro régi nagy álma, amikor létrehozta az Adega Mayorban a hatalmas kávé és borkombinátot, a Delta Café és Winary-t. Végiglátogattuk a végtelen szőlőskertekkel körülvett, hívogató táj közepén álló, a legmodernebb technikával ellátott borgazdaságot, ahol a borok tárolására a pincehőmérsékletet és páratartalmat szimuláló minimalista stílusú, impozáns épület áll rendelkezésre. Pedroval, tüneményes és lelkes fiatalember kísérőnkkel bejártuk az óriási acéltartályokkal és a francia tölgyfából készült számtalan hordóval teli termeket.
Részt vettünk egy kis borkóstolón is, ahol megízlelhettük a fantasztikusan illatos, aromás, zamatos, kiváló helyi vörösborokat.
Később átmentünk a kávébirodalomba, ahol megismertettek minket a kávé felfedezésének, termesztésének és feldolgozásának rendkívül érdekes történetével.
A hipermodern épületben elhelyezett kiállításon egy hatalmas kávépörkölő gépbe bezárva a csapatot, került sor a látványos és érzékletes bemutatóra, milyen hőfokon és sebességgel, illetve mennyi ideig folyik az aromás szemek pörkölése. Szerencsére nem volt 220 fokra állítva a hőmérő. A látogatás kávékóstolással zárult.
/Elsie/