szenior önkéntesek Portugáliában

Senior Activator Program

Senior Activator Program

Az idő múlása...

2014. november 24. - Senior Activator Program

 Minden beszámolónak vannak hiányosságai, de jó esetben a témák érdekessége, a friss élmények hatása alatt írt jegyzetek hangulata elvarázsolja az olvasót. A mi esetünkben az írásra szánt idő hiányával, no meg a technika kisördögének időnként hátráltató munkájával is voltak gondjaink, ezért is sok eseményről, élményről nem sikerült beszámolni portugáliai tartózkodásunk alatt.

 Már az idő hatására kissé letisztult élményeinket elmesélve azért reméljük, hogy még mindig átadhatunk valamit az írott szövegen túl, egy kicsit a hely varázsából, az események hangulatából. Utólag van, hogy valamit másként lát az ember. Ebben az esetben egy biztos, amikor is kicsit fejest ugrottunk az ismeretlenbe, vállalva ennek az útnak minden részét, azt hiszem gondolkodás nélkül  megismételnénk. Élményekben nem volt hiány, bátran állítom, sem tapasztalatokból. Emberi kapcsolatokkal is gyarapodtunk, amit bizonyít az is, hogy mióta itthon vagyunk, folyamatosan tudunk egymásról a kinti önkéntesekkel. Fényképcserék, néhány like itt-ott, jópofa hozzászólások, de a levelezőprogramokat sem hagyjuk pihenni, tartalmas levelek is jönnek-mennek. Figyelünk egymásra, követjük a kinti fogadó szervezetek eseményeit.

  Most már túl egy értékelő értekezleten is és lassan sikerül feldolgozni a több ezer fényképet is, témakörönként, már megvan az időpontja egy nagyobb személyes beszámolónak! Természetesen a saját  környezetünkben már túl vagyunk néhány házi élménybeszámolón, a többi még szervezés alatt.

 A kellemes élményeken  - kivétel nélkül - és egy önismereti tréningen túl, konkrét tapasztalatokat, követendő jó példákat, közvetlen környezetünkben is hasznosítható, Portugáliában már bevált gyakorlatokat hoztunk magunkkal. Az már csak rajtunk múlik, sikerül-e hasznosítani és milyen mértékben.

 Örülünk, hogy ilyen sokan követték blogunkat és nem gondolnánk, hogy itt le kell zárni, mint egy útinaplót. Ez annál többről szól. Folyt .köv.!

 Nem biztos, hogy ide illik a kép, de több helyen is találkoztunk pávákkal. Ez volt a legszebb!

 páva.jpg

 /Rita/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://senioractivator.blog.hu/api/trackback/id/tr696927597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása