szenior önkéntesek Portugáliában

Senior Activator Program

Senior Activator Program

Dolmenek, menhirek és emberek - 7000 év távlatából

2014. október 20. - Senior Activator Program

101 4176 

Tele van velük az Alentejo síkság. Elmosódott vésetek hatalmas sziklákon, rejtélyes körök kőből, égnek meredő termékenységi szimbólumok és barlangszerű kősírok. A megalitikus építészeti stílus  részei, mely végigkíséri Európa atlanti partjait. Szitáló, néha sűrű esőben látogattunk el egy, 7000 éves kövekkel kirakott, megkapó hangulatú kultikus területre.

Szinte mindegyik kő valamilyen rítushoz kötődik: a dolmen kőasztal,  a cromlech (kőkör) szabálytalan kör alakban felállított, hatalmas, faragatlan vagy éppen, hogy megmunkált terméskövekből áll. Középen áll a tulajdonképpeni emlékkő, a menhir. Feltehetőleg kultikus helynek használták, létrehozásuk figyelemre méltó közösségi (önkéntes?) erőfeszítésre utal.

 /Elsie/

A bejegyzés trackback címe:

https://senioractivator.blog.hu/api/trackback/id/tr326811423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása